Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenci za SP najprej z Gruzijo, prihaja Iran

objavljeno dne: 15.03.2017

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo od 24. do 28. maja v Ljubljani borila za nastop na svetovnem prvenstvu 2018. Za uvod se bodo varovanci Slobodana Kovača pomerili z Gruzijo, še pred tem pa slovensko izbrano vrsto čakata pripravljalni tekmi z Iranom.

Prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo si bodo naši odbojkarji skušali priigrati na domačih tleh, potem ko se bodo 24. maja v Ljubljani najprej srečali z Gruzijo, dan zatem z Latvijo, tretji nasprotnik Slovenije bodo Portugalci. Sledili bosta še tekmi z Izraelom in Belgijo. Neposredno na svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Italija in Bolgarija, se bo uvrstila le najboljša reprezentanca iz kvalifikacijske skupine C, medtem ko drugouvrščeno ekipo julija čakajo še dodatne kvalifikacije.

 

Vse tekme slovenske reprezentance, ki na svetovni lestvici zaseda 30. mesto, se bodo v ljubljanski dvorani Stožice začele ob 17.30 uri. Prvi favoriti skupine so Belgijci, ki so v razvrstitvi FIVB na 18. mestu, Portugalci so 26., Latvijci in Izraelci so skupaj na 94. mestu, Gruzija je 137.

 

V pripravljalnem obdobju se bodo Slovenci dvakrat srečali tudi z Iranci, ki veljajo za eno najkakovostnejših reprezentanc na svetu, saj na svetovni lestvici zasedajo visoko 7. mesto, v zadnjih letih pa se lahko pohvalijo s 6. mestom s svetovnega prvenstva 2014 in s 5. mestom z olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Prva tekma bo predvidoma 14. maja v Hočah, dan kasneje pa se bosta ekipi srečali še v Ljubljani, a za zaprtimi vrati. 


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO