Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Osem ekip deklic napredovalo v drugi krog DP

objavljeno dne: 13.03.2017

Na štirih turnirjih 1. kroga finala Državnega prvenstva v mali odbojki SKUPINA HSE smo spremljali razburljiva srečanja, na katerih so mlajše deklice prikazale kakovostno odbojkarsko igro z veliko lepimi potezami.

Osem ekip mladih odbojkaric si je že zagotovilo uvrstitev med dvanajst najboljših ekip v Sloveniji, preostalih osem ekip pa bo svojo priložnost za preboj med najboljše iskalo v repasažu.

 

Minulo soboto so bile najbolj prepričljive mlade igralke Vitala Ljubljane I, ki tekmicam, ekipama Mladi Jesenice I in DOORS, niso oddale niti niza, medtem ko so bili obračuni v ostalih treh skupinah bolj izenačeni. Igralke SIP Šempeter so Kostmann Sl. Gradec premagale z 2:0, od Braslovč so bile boljše z 2:1. Enak izkupiček je imela ekipa Formis mala I, ki je STK Zojo in Novo KBM Branik I premagala z 2:0 oz. 2:1. Najbolj izenačena je bila skupina 4, v kateri je Calcit Volleyball I obe tekmi, proti Galeb grup Robotini in KekoOpremi Žužemberk, dobil z 2:1. Poleg zmagovalk skupin so napredovale še Braslovče I, Nova KBM Branik I, DOORS in Galeb Grup Robotina. Ostale ekipe deklic, Prevalje, Kostmann Sl. Gradec, Kema Puconci, STK Zoja, Mladi Jesenice I, ŽOK Šentvid I, Luka Koper in KekoOprema Žužemberk, bodo morale v repasaž.

 

Na kar enajstih turnirjih za mesta, ki so potekali po vsej Sloveniji, sta si napredovanje zagotovili po dve ekipi iz vsake skupine. Prva mesta so pripadla ekipam, ki so zabeležile dve zmagi in ostale neporažene. To so Sobota, Nova KBM Branik II, Mežica, Mozirje, Čebelice Zreče, Krim-Pirnar doors I, Vital Ljubljana II, ŽOK Škofja Loka I, ŽOK Triglav Kranj I, VOLLEYBALLjubljana I in POK Krško. Po enkrat pa so bile poražene ekipe, ki so osvojile druga mesta, Murania Lendava, Slovenska Bistrica, Hitri polž Radlje, ŽOK Mislinja, Uniforest, VC Portorož, Olimp Ljubljana, Prochrom-comp, Žirovnica, Calcit Volleybal II in ATK Grosuplje.

 

Dečki so tokrat odigrali tekme 4. kroga repasaža, v katerem so si nadaljevanje zagotovili mladi odbojkarji SIP Šempetra in ACH Zmajčki I ter Calcit Volleyball in ŠD Braslovče. Na turnirjih 2. kroga za mesta pa so se napredovanja v naslednji krog veselili mlajši dečki iz Kostanjevice na Krki in Radencev ter iz ekip Žirovnice in Krke.

 

Naslednji krog Državnega prvenstva v mali odbojki SKUPINA HSE bo prihodnji teden, v soboto, 18. marca.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO