Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH v finalu spet v prednosti

objavljeno dne: 19.04.2015

Ljubljana, 19. aprila (STA) - Odbojkarji ACH so v finalni seriji, v kateri se merijo s kamniškim Calcitom Volleyballom, spet v prednosti. Branilci naslova, varovanci Bogdana Kotnika, so v tretji finalni tekmi zmagali s 3:1 (-22, 20, 16, 18) in povedli z 2:1 v zmagah. Četrta tekma, ki že lahko da prvaka, bo v četrtek v Kamniku.

Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodnika: Valentar (Prevalje), Markelj (Bled).
ACH Volley: Flajs 14, Jereb, Plot, Kozamernik 11, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar, Pleško 1, Jurić, Kozlowski 3, Mochalski 22, Dolegombai, Koncilja 8.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern 12, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 10, Brus 8, Kvas, Stavbar 3, Kotnik 18, Brulec 2.

  

Odbojkarji ACH so v finalni seriji spet v prednosti. Branilci naslova, varovanci Bogdana Kotnika, so v tretji finalni tekmi v svojem Tivoliju spet zmagali prepričljivo, pa čeprav so izgubili prvi niz. Kamničani, ki so tudi v prvem nizu naredili veliko napak, so v nadaljevanju popustili še pri sprejemu, Ljubljančani pa so popravili druge elemente, posledica tega je bila, da so na krilih razpoloženega Erica Mochalskega prišli do gladke zmage.

Ljubljančani so tekmo slabo začeli, številne napake Calcita pa so jih po številnih menjavah v vodstvu držale v igri vse do končnice. V njo so celo vstopili z vodstvom 20:18, izid je z blokom postavil Jan Kozamernik, toda nato so gosti, ko je bil na servisu Jan Brulec, prišli do petih zaporednih točk. Kotniku ni pomagala niti menjava sprejemalca, Matija Pleško je zamenjal Andreja Flajsa, Boris Brus je Gorenjcem priboril prvo zaključno žogo, drugo je realiziral Tonček Štern, gostujoči korektor, ki je tokrat pokazal boljšo igro kot na prvi tekmi v Ljubljani, a vseeno ni zadovoljil trenerja Marka Brumna.

Začetek drugega niza je spet pripadel Calcitu, ki je vodil še s 7:5, toda tri zaporedne točke domačih so napovedale, da se prvaki prebujajo. Po seriji zaporednih točk je bilo na semaforju 16:10, Kamničani so se še približali na 14:17, a Flajs in Mochalski jim več nista dovolila.

Po izgubljenem drugem nizu je kamniška igra povsem razpadla. Po napaki Jerneja Stavbarja je bilo že ob prvem tehničnem odmoru 8:4 za ACH, po po njem so dosegli še tri zaporedne točke, Mochalski jih je povedel v vodstvo z 11:4. Brumnovi varovanci se nato niso več resneje približali, da bodo v Tivoliju spet neuspešni, pa je pokazal začetek četrtega niza. V njem so Ljubljančani po asu Mochalskega povedli s 7:4, sledil je še eden od skupno 14 blokov Ljubljančanov in kamniška barka se je začela potapljati. S servisi jo je še naprej uničeval Flajs, ki je bil najbolj zaslužen za vodstvo s 13:5. S tem je bil zmagovalec dokončno znan, tekmo pa je s svojo 11 točko končal Kozamernik.

Četrta tekma bo v četrtek v Kamniku.

  

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja:
"Mislim, da je bila odločilna serija naših točk na začetni udarec Jana Klobučarja, ko smo pobegnili Kamničanom, ki se potem niso več vrnili v igro. Proti njim je vedno lažje igrati, ko imaš nekaj točk prednosti in tako smo igrali v tretjem in četrtem nizu. Najlažje je reči, dajmo zdaj vedno tako igrati, saj na nam na drugi strani mreže stojijo igralci, ki so že igrali v finalih državnega prvenstva in imajo dovolj kakovosti. Želim si, da bi v četrtek končali z državnim prvenstvom, če ne, bomo do njega skušali priti na zadnji tekmi."

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa:

"Podobno kot na prvi finalni tekmi smo tudi tokrat padli na 'težkih' žogah. To smo res slabo oddelali. Ljubljančani so začeli igrati svojo igro, mi smo potem prišli v njihov mlin. Iz tega se nismo mogli več iztrgati, igrali smo apatično, rezultat pa je takšen, kot ti ga takšna igra pač prinese. Ko ima ACH Volley enkrat nekaj točk prednosti, ko res lahko igra sproščeno, je proti njemu težko igrati. Dejstvo je, da bi morali prikazati boljšo igro, toda, če ne gre, ne gre. Najbolje je, da pozabimo na to tekmo in se pripravimo na četrtkovo tekmo. Drugega nam niti ne preostane."


avtor: STA
foto: Prmož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO