Odbojka
nov uporabnik
zapomni si
 
 
 
 
 
novica
 

Končno znani finalisti

objavljeno dne: 10.04.2012

Po napornih mesecih boja so končno znani finalisti, ki se bodo v četrtek, 19.4.2012, v dvorani Biotehničnega izobraževalnega centra potegovali za naslov novih univerzitetnih prvakov v odbojki za sezono 1201/2012. Več na www.unisport.si!
Polfinale ženske
Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 2 : 0 (17,14)
Študentke Fakultete za farmacijo so na tekmo prišle v polni postavi, saj je bilo prisotnih kar 14 igralk. Že v začetku so stopile na plin in naredile razliko petih točk, ki so jo nato držale do končnice prvega niza. Ta se je končal z rezultatom 25:17 v njihovo korist. Študentke Fakultete za gradbeništvo in geodezijo so zopet pokazale za njih značilno borbeno igo, a v napadu niso uspele ponoviti visoke učinkovitosti, ki jih krasila na tekmi proti Pravni fakulteti. Prav tako so jim težave povzročali napadi farmacevtk preko sredine, kjer jim je manjkalo visokih igralk, ki bi lahko uspešno blokirale. V drugem nizu se slika ni bistveno spremenila, igralke FFA so kontrolirale tekmo in gradbenic niso pustile blizu. Farmacevtke so se tako z rezultatom 2:0 uvrstile v finale, študentke FGG pa se bodo borile za tretje mesto.
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Medicinska fakulteta 2 : 0 (22,16)
Tekmo so bolje začele igralke MF, ki so povedle z 5:3. Na 6. točki so jih ujele nasprotnice, katere so imele nekaj težav na samem začetku, nato pa so strnile vrste in po izenačenju hitro večale razliko. Le-ta se je v sredini seta povzpela že na sedem točk (15:8) in kazalo je, da bodo igralke FKKT gladko dobile prvi niz. Igralke Medicinske fakultete se niso predale in so vztrajno zmanjševale razliko v točkah. Pri rezultatu 24:22 so bile že zelo blizu, vendar so igralke FKKT uspele na svoj sprejem servisa zaključliti točko in zmagati v prvem nizu. Kot v večini tekem v letošnji UOL so svojo kvaliteto igralke FKKT pokazale šele v nadaljevanju, ko so zagospodarile na terenu in vodile od samega začetka (3:0, 7:1, 11:4, 16:6...). Kmalu je bilo jasno, da smo zasluženo dobili druge finalistke. Kljub porazu pa si ekipa MF nima kaj očitati, saj so igralke pokazale izredno požrtvovalno in homogeno igro.
Polfinale moški
Fakulteta za šport : Fakulteta za računalništvo in informatiko 2 : 0 (b.b.)
Študenti Fakultete za računalništvo in informatiko so žal v začetku leta registrirali le sedem igralcev, kar se jim je maščevalo ravno na najpomembneših tekmah sezone, saj sta dva igralca v tujini, kar pomeni da jih ni dovolj, da bi sestavili popolno ekipo. To pomeni, da so brez boja izgubili polfinale proti Fakulteti za šport, prav tako pa se verjetno ne bodo mogli udeležiti tekme za tretje mesto.
Fakulteta za strojništvo : Ekonomska fakulteta 2 : 0 (17,19)
Kar trije igralci (Ribič in Reisner pri FS ter Bezeg pri EF), so na tekmo prišli v zadnji možni minuti, saj so prišli neposredno s tekme Državnega prvenstva v odbojki med ACH Volley Ljubljana in Calcit Volleyball iz Kamnika, kjer so zastopali barve slednjih. Tekmo so bolje začeli igralci Fakultete za strojništvo, ki so nabrali prednost štirih točk, a študenti Ekonomske fakultete se niso predali in so se v sredini niza povsem približali. Odmor, in nekaj menjav, je ponovno prebudil motivirane strojnike, ki so končnico niza odigrali zelo dobro in prvi niz se je končal s 25:17. Drugi niz se je začel z zapletom, saj sodnik Milojevič (upravičeno) ni dovolil menjave na mestu libera, ki so jo hoteli izvesti pri Ekonomski fakulteti. Prekinitev so bolje izkoristili igralci FS, ki so z dobrimi servisi povedli s 3:0. Sledilo je nekaj lepih akcij s strani Ekonomske fakultete, ki je v nadaljevanju vodila za dve točki. Takrat se razigral bloker FS Jernej Ogrinc, ki je z močnimi napadi, predvsem pa z izjemnim blokiranjem povsem razorožil ekonomiste. Drugi niz se je končal z rezultatom 25:19 v korist Fakultete za strojništvo, ki se bo v finalu pomerila s Fakulteto za šport.
avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Primož Jereb
 
 
POŠLJI NOVICO