Odbojka
nov uporabnik
zapomni si
 
 
 
 
 
novica
 

Nove zanimive tekme

objavljeno dne: 12.12.2011

Nove zanimive tekme, tokrat tako moškega kot ženskega dela tekmovanja. Farmacevtke, ki trenutno držijo prvo mesto skupine A, so na tribunah imele podporo polovice slovenske moške reprezentance, kar jim je očitno pomagalo k še eni zasluženi zmagi.
ŽENSKE
FFA : EF 2 : 0 (18, 11)
Na tribunah je imela tokrat Fakulteta za farmacijo podporo polovice slovenske moške odbojkarske reprezentance, saj so za dekleta navijali Matevž Kamnik, Alen Šket, Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Jan Planinc. Žal jim to na začetku ni pomagalo, saj so se študentke Ekonomske fakultete na igrišču dobro upirale, poleg tega pa si je ena od igralk FFA še poškodovala gleženj. V končnici niza so nato farmacevtke le zaigrale nekoliko bolje in zmagale s 25:18. V drugem nizu niso ponovile neprepričljive igre z začetka prvega in so mirno prišle do zmage z 2:0.
FS : PF 0 : 2 (-13, -15)
Študentke fakultete za strojništvo so proti močni ekipi Pravne fakultete prikazale izjemno borbeno igro z veliko reševanji v obrambi. Tako v prvem kakor v drugem nizu je bil rezultat izenačen nekje do sredine niza, ob koncu obeh pa so pravnice s pomočjo dobrega serviranja zagospodarile na igrišču in tekmo dobile z rezultatom 2:0.
MOŠKI
EF : MF 2:0 (14, 21)
Tekmo so bolje začeli igralci EF, ki so povedli 9:3, igralci MF pa so se jim z zavzeto igro v sredini seta močno približali. Na servis Korošca so ekonomisti ponovno močno povedli (18:10) in to prednost obranili brez večjih težav. V drugem setu so igralci EF ponovno močno povedli (7:0, 10:3, 12:6) nato pa so popustili in dovolili nasprotniku, da se jim približa na vsega 3 točke (20:17). Kazalo je, da bomo deležni dramatične končnice, vendar so minimalno prednost uspeli zadržati in se zasluženo veselili zmage.
FŠ : FE 2:0 ( 18, 22)
Druga tekma je bila kakovostna, vendar žal izenačena le ob zaključku 2. seta. Igralci FŠ so povedli na servis Todoroviča (7:1), prednost še povečali (16:6) in v končnici le dovolili igralcem FE, da so tik pred koncem popravili zaostanek v točkah. Podoben začetek in potek je bil tudi v 2. setu, ko so igralci FŠ po servisu Pokeršnika vodili že 15:6, nato pa popustili, mnogo več grešili in tako »prebudili« nasprotnika, ki je v drugem delu seta zaigral odlično v polju in bloku. Igralci FE so izenačili na 20. točki, bili skupaj še pri rezultatu 22:22, več pa niso zmogli.
avtor: Žiga Bratuž, Gregor Hribar
foto: Primož Jereb
 
 
POŠLJI NOVICO