Odbojka
nov uporabnik
zapomni si
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke preko Estonk do brona in 3. kroga

objavljeno dne: 11.09.2011

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki je na kvalifikacijskem turnirju skupine C za nastop na olimpijskih igrah v Londonu osvojila 3. mesto in se prebila v 3. krog tekmovanja. Slovenke so bile v Kopenhagnu s 3:1 boljše od izbrane vrste Estonije.
Uvodno zmago v boju za 3. mesto sta naši reprezentanci priigrali Erika in Simona Fabjan, ki sta bili v prvem dopoldanskem srečanju po štiridesetih minutah igre z 2:0 boljši od naveze Maarja Kerner/ Kadri Puri. Državni podprvakinji, ki sta letos nastopali predvsem na turnirjih svetovne in evropske lige, sta slavili s 23:21 in 21:19 ter Sloveniji priigrali prvo točko. Za drugo točko sta se nato Martina Jakob in Andreja Vodeb pomerili z najboljšim estonskim parom Mari-Liis Graumann in Ennok Anu, a v dvoboju nista imeli sreče, saj sta morali nasprotnicama priznati premoč po skoraj uri igre. Estonki sta slavili z 2:1, vsi trije nizi pa so se končali na razliko, in sicer z 19:21, 21:19 in 15:17.
V popoldanskem delu sta na mivko znova najprej stopili Fabjanovi, ki sta imeli podobno kot Vodebova in Jakobova velike težave z Estonkama Graumannovo in Anujevo, vendar pa sta bili tokrat uspešnejši Slovenki, ki sta zmagali z 2:1 v nizih. Prvega sta z 21:19 dobili Fabjanovi, v drugem sta bili z 21:17 uspešnejši Estonki, tretjega pa sta z 18:16 dobili Erika in Simona Fabjan ter Sloveniji priigrali vodstvo z 2:1 v zmagah. V odločilni tekmi sta nato državni prvakinji Vodebova in Jakobova gladko odpravili Kernerjevo in Purijevo ter Sloveniji zagotovili še tretjo točko in zmago s 3:1. Slovenki sta bili boljši z 21:11 in 21:15.
Slovenski selektor Simon Krakar je nastop deklet v tekmi za tretje mesto ocenil takole: »Ponosen sem na dekleta, ker so v ključnih trenutkih pokazala dovolj zbranosti in zasluženo premagale neugodne Estonke. Naslednji korak je tretji krog olimpijskih kvalifikacij, ki bo v mesecu maju. Upamo, da bomo, vsaj glede na besede slovenskih organizatorjev, ponovno nastopili pred domačim občinstvom.«
Slovenska reprezentanca si je s tretjim mestom na Danskem priigrala tudi nastop v zadnjem krogu olimpijskih kvalifikacij, ki bodo na sporedu maja prihodnje leto.
avtor: Ana Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO