Odbojka
nov uporabnik
zapomni si
 
 
 
 
 
novica
 

Lucas/Jančar sedmi na EP v Litvi

objavljeno dne: 17.08.2011

V Vilniusu v Litvi je od 10. do 14. 08. 2011 potekalo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki za igralce in igralke do 18. leta starosti. Udeležili sta se ga tudi Dajana Lucas in Tjaša Jančar iz Slovenije, ki sta zasedli končno sedmo do osmo mesto.
V skupinskem delu sta se srečali s Špankama (zmaga 2-0), Čehinjama (poraz 2–0) in Rusinjama (zmaga 2-1). V nadaljevanju se je igralo po sistemu dvojne eliminacije, v katerem sta Slovenki najprej premagali Slovakinji z 2-0, nato izgubili s kasnejšima zmagovalkama Litvankama 2-0, nakar je sledila zmaga proti Latvijkama z 2-1 in poraz z Nemkama z 2-1, kar je prineslo končno uvrstitev na 7-8 mesto skupaj z Italijankama.
Trener Sergej Jakomin je po zaključku prvenstva takole strnil vtise: »Pred pričetkom tekmovanja smo upali na preboj iz skupine, potem pa se je pokazalo, da imamo možnosti tudi za višjo uvrstitev, kar sta igralki z borbeno in zbrano igro izkoristili. Za naslednje tekmovanje se bomo skušali še bolje pripraviti, saj smo tokrat začeli s pripravami šele v sredini junija, lahko pa bi že veliko prej, če bi nam okoliščine to dopuščale.«
avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO