Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

UOL - rezultati 5. tedna

objavljeno dne: 21.12.2009

V tem krogu je bil derbi med študetni Fakultete za šport in Fakultete za strojništvo. Tekma je bil izredno kvalitetna in napeta z vsemi elementi, ki krasijo odbojkarsko igro in tudi z rdečim kartonom tik pred koncem tekme.
Študentke
Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Biotehnična fakulteta 0:2 (-17, -21)
Študentke FGG, ki so v prvi tekmi osvojile eno točko proti Medicinski fakulteti so se pomerile z neporaženimi študsentkami Biotehniške fakultete. Igra je bila izenačena z lepimi potezami na obeh straneh, a so si tako prvi kot drugi niz prednost priborile študentke BF. To prednost so, kljub minutam odmora FGG, uspele ohraniti do konca in zmagati z 2:0.
Pedagoška fakulteta : Fakulteta za arhitekturo
Obe ekipi sta lovili prvo zmago v letošnji sezoni UOL. Prvi in drugi niz sta bila hitro odločena. V prvem nizu so si visoko prednost nabrale igralke FA in jo nato obdržale do konca niza. Podobno se je odvijal tudi drugi, a tokrat so z dobrim serviranjem in igro dominirale igralke PEF. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, v katerem so študentke Fakultete za arhitekturo ponovile dobro igro iz prvega niza in ga dobile z rezultatom 15:11.
Študentje
Fakulteta za šport : Fakulteta za strojništvo 1:2 (22, -23, -16)
Tekma je bila prava poslastica, saj je imela vse elemente velikih »nepozabnih« tekem: izenačenost, preobrate, kvaliteto, negotovost do samega konca, nervozo in rdeč karton. Bolje so začeli igralci FS, ki pa so prednost dokaj kmalu izgubili in igralci FŠ so set kljub minimalni prednosti mirno pripeljali do konca. V drugem setu je že kazalo, da bo to še ena v seriji lahkih zmag igralcev FŠ, ko so se pri rezultatu 16:10 za FŠ prebudili igralci FS, katerim je v teh trenutkih uspevalo prav vse. Nasprotnika so najprej ujeli, nato izenačili in v dramatični končnici zmagali. Enako so nadaljevali v odločilnem 3. setu, ki je bil najbolj izenačen. Trener FS je v končnici zaradi nestrinjanja z odločitvijo sodnika dobil celo rdeči karton, kar pa njegovih borbenih igralcev ni zmedlo in po seriji lepih potez jim je pomembno zmago z udarcem prispeval Filipančič Rok.
Fakulteta za ekonomijo : Medicinska fakulteta 2:0 (20, 16)
Tekma je bila izenačena do sredine 1. seta, ko je ekipa FE dobila odločilno prednost. Tudi v drugem setu so igralci FE igrali zbrano in borbeno, ter tako niso dopuščali igralcem MF lahkih osvajanj točk. Tekmo so dobili celo bolj gladko, kot je bilo razmerje moči na igrišču. Najboljši igralec je bil Brumen Luka.
avtor: Žiga Bratuž/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO