Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

UOL - rezultati 7. tedna

objavljeno dne: 23.02.2009

Po študijskih počitnicah se nadaljuje tudi OUL. Tokrat je bil na vrsti 7. teden.
Študentke
Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za strojništvo 2:0 ( 14, 21)
Farmacevtke, ki imajo v svojih vrstah aktivne igralke 1. in 2. DOL, so na prvo tekmo po študijskih počitnicah prišle kot favoritke. Ekipa FS se je s borbeno igro upirala, vendar več kot častni poraz ni uspela iztržiti.
Pravna fakulteta : Filozofska fakulteta 0:2 ( -14,-13)
Pravnice so na svojo drugo tekmo prišle okrepljene in se v začetku obeh nizov upirale uigranim študentkam FF. Odločilo je manj napak in bolj raznovrstna igra na strani »filozofk«, ki so poleg farmacije favoritke za zmago v močni skupini C.
Študentje
Pravna fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko 2:1 ( -21,20,14)
Srečanje med pravniki in elektrotehniki se je izkazalo za pravi derbi, kjer je bila vsaka točka odločujoča. Po izenačenju v nizih, je tretji set pomenil infarktno končnico, ki se je končala na razliko. V zadnjih točkah so bili bolj zbrani pravniki. Obe ekipi imata enako število zmag, točk, dobljenih in zgubljenih nizov, tako da za napredovanje odloča količnik vseh dobljenih in izgubljenih točk v ligaškem delu. Tudi tu sta obe ekipi skoraj enaki. FE ima 206: 205, PF pa 217:212 točk. Sreča je na strani pravnikov, ki so bili boljši tudi v medsebojnem srečanju. Študenti PF napredujejo v razigravanje proti Fakulteti za šport, FE pa se bo pomerila s FGG za končno 7. ali 8. mesto.
Fakulteta za matematiko in fiziko : Fakulteta za strojništvo 0 : 2 ( -13,-15)
Strojniki so bili pred to tekmo v enakem položaju kot PF in FE. Vse tri ekipe so imele enako izhodišče pred današnjimi tekmami. Iztržili so zmago brez izgubljenega niza, kar pomeni 2. mesto v skupini in razigravanje proti ekipi MF. Ekipa FMF se je odlikovala z borbenostjo, vendar pa jih manj tehničnega znanja uvršča na konec lestvice A skupine, kar pomeni, da so končali s tekmovanjem.
avtor: Žiga Bratuš/UOL
 
 
POŠLJI NOVICO