Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

ACH VOLLEY LJUBLJANA - PANVITA POMGRAD 3:0

 
14. 04. 2018

ACH VOLLEY LJUBLJANA - PANVITA POMGRAD 3:0

Na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva je ponovno slavila ekipa ACH Volleyja Ljubljana. Proti Panviti Pomgrad je bila boljša s 3:0 (22, 21, 17) in zasluženo napredovala v finale.

Dvorana Tivoli, polfinale 1. DOL, 1. sodnik: Melavc Tomaž (Šempeter v Savinjski dolini), 2. sodnik: Perčič Dejan (Kamnik).

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (12), Babkov (10), Purić, Pavlović (7), Satler, Pleško, Brulec (1), Planinc, Kök, Mihajlović (3), Pokeršnik (14), Videčnik (9).

Panvita Pomgrad: Pečnik (1), Banič (1), Ratkai S., Grut (6), Rojnik (12), Felkar (1), Ratkai J., Flisar (6), Javornik (5), Bogožalec (8), Bedrač, Hrastovec, Kasnik (2).

Srečanje so motivirano začeli gostje, ki so povedli z 10:7. Ljubljančani niso odlašali s priključkom, ki so ga s čvrstejšo obrambo kmalu dosegli (12:12). Ekipi sta se v nadaljevanju izmenjavali v vodstvu, gostitelji so bili v podrejen položaju zadnjič pri rezultatu 16:17. Nato so vajeti vzeli v svoje roke (21:18) in z zaključkom Pokeršnika niz pripeljali domov (25:22).

Ponovno so niz bolje odprli odbojkarji iz Murske Sobote (6:8). Sledil je izjemno izenačen srednji del, v katerem smo bili priča borbi za vsako žogo. S točko prednosti so na drugi tehnični odmor odšli domačini (16:15), ki so kasneje vodstvo povišali (19:16). Panvita se ni predala in se je pred končnico niza zelo približala (21:20). Ljubljančani so ostali zbrani in nasprotnikom do konca prepustili le še točko (25:21).

Začetek tretjega niza je pripadel aktualnim državnim prvakom (8:4), ki so v postavi Babkov, Đirlić, Kovačič, Brulec, Pavlović, Videčnik in Pokeršnik nadaljevali s prevlado na igrišču (12:6). S prepričljivo igro so si priigrali prednost sedmih točk (22:15), ki je zadoščala za zmago (25:17). Zmaji tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu.

Jan Pokeršnik, odbojkar ACH Volleyja Ljubljana: ''Za razliko od sredine tekme sem danes bolj zadovoljen z našo igro. Mislim, da smo pokazali dober sprejem in solidno obrambo. Napake s prejšnje tekme smo odpravili in tako danes opravili odlično delo.''

Sašo Topovšek, trener Panvite Pomgrad: ''Potegnili smo vse, kar se je dalo. Imamo na razpolago le šest igralcev, ki pa so že zelo utrujeni. Sezona je dolga, tako da gremo naprej, v sredo nas čaka tekma za tretje mesto.''