Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

SRBKINJE TOKRAT PREMOČNE ZA SLOVENKE

 
14. 04. 2018

SRBKINJE TOKRAT PREMOČNE ZA SLOVENKE

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je morala na drugi tekmi evropskega prvenstva v Bolgariji priznati premoč Srbiji. Tekmice so bile boljše s 3:1 (-26, 22, 20, 20).

Evropsko prvenstvo do 17 let, Sofija, Bolgarija, skupina A, 2. tekma

Srbija: Tisma, Vrcelj 2, Gočanin, Drobnjak 14, Savičević 3, Taubner 9, Cvetković 17, Medved, Isailović, Savić 1, Kocarević 5, Cikorvić 13.

Slovenija: Rituper 3, Špoljarič 3, Zdovc Sporer 4, Črnila 11, Goršek 6, Božič, Banko, Boisa, Kavčič, Lorber Fijok 13, Jerala 13, Žigon 3. 

Selektor Klokočovnik je tudi tokrat začel podobno kot na prvi tekmi proti Madžarski, le Špoljaričeva je zamenjala Kavčičevo v začetni postavi. Slovenke so tekmo začele zelo odločno in predvsem na račun dobrih napadalnih udarcev in bloka povedle z rezultatom 5:1. Na prvi tehnični odmor so naše odbojkarice odšle s tremi točkami prednosti. Pri rezultatu 9:7 je naš selektor izvedel dvojno menjavo. Na mesto korektorice je vstopila Zdovc Sporerjeva, na mesto organizatorice igre pa Božičeva. Srbkinje so izenačile na 10. točki, pri vodstvu 11:10 za nasprotnice pa je Klokočovnik koristil prve pol minute odmora. V nadaljevanju so tekmice povedle še s 13:11, nato pa je na začetni udarec prišla Zdovc Sporerjeva in dosegla tri zaporedne točke ter rezultat obrnila v korist Slovenije, enako prednost so imela naša dekleta ob drugi tehnični prekinitvi. A Srbkinje so z dobrimi začetnimi udarci izenačile na 16:16, nato pa si privoščile napake in našim odbojkaricam omogočile, da so znova prešle v vodstvo. Pri rezultatu 23:22, po dveh zaporednih točkah srbske vrste, je slovenska klop posegla po odmoru, a to ni prekinilo naleta nasprotnic, ki so si priigrale prvo zaključno žogo (24:23). Namesto Špoljaričeve je v igro vstopila Kavčičeva in Slovenke so spet povedle za točko ter nato izkoristile tretjo zaključno žogo in niz dobile z rezultatom 28:26.

Dober napad, začetni udarec Žigonove ter blok Lorberjeve so naše popeljali do vodstva s 3:0 v drugem nizu. Pri reziltatu 6:6 so Srbkinje izenačile predvsem zaradi napak naše vrste in iz enakega razloga na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Z dobrim začetnim udarcem je Jerala izenačila na 9:9, dobri napadi Lorber Fijokove pa so moštvo Slovenije pripeljali do vodstva s 13:11. Jovo Čaković je svoje igralke poklical na klop, po prekinitvi pa so njegove varovanke igrale veliko bolj napadalno in povedle s 16:14. Slovenke so jih ujele na 18. točki. Pri rezultatu 19:18 za Srbijo je Klokočovnik še enkrat poizkusil z dvojno menjavo, pri 20:18 pa je bil primoran poseči po odmoru. Tudi ta ni pomagal naši vrsti, saj so nasprotnice povedle z 21:18 in niz mirno pripeljale do konca in slavile s 25:22.

Tretji niz je do prvega tehničnega odmora potekal v znamenju napak na obeh straneh. Obe ekipi sta imeli kar nekaj težav z začetnimi udarci in sprejemom. Rezultat pri odmoru je bil 8:7 v korist Srbije. Z blokom Črnile so naše izenačile na 9:9, z napadom iste igralke pa povedle z 10:9. Še en uspešen blok Zdovc Sporerjeve in Črnile je prednost naših povečal na dve točki. Po uspešno zaključenem napadu prvega tempa so naša dekleta vodila s 13:10, po odmoru na zahtevo Čakovića pa so si Slovenke privoščile štiri zaporedne napake in tekmicam prepustile vodstvo (15:13). Po še eni točki Srbkinj se je naša vrsta le uspela zbrati in se povsem približati tekmicam (17:16). Nov nalet Srbkinj je Klokočovnik skušal zaustaviti s prekinitvijo, a so nasprotnice še naprej igrale odlično in si prepričljivo zagotovile zmago s 25:20.

Naša dekleta so odločno začela četrti niz in se prebila do vodstva s 5:2, a so Srbkinje hitro strnile svoje vrste in se do prvega tehničnega odmora približale na le točko razlike. Na 8. točki je že sledilo izenačenje, v nadaljevanju pa smo, vse do 13. točke, spremljali povsem enakovredno igro. Sledila je nova serija tekmic, ki so prišle do vodstva s 17:13. Po prekinitvi na zahtevo slovenske klopi, so naše odbojkarice dosegle dve točki, zato je tudi srbski štab reagiral z odmorom. Uspešen napad Jerale je naše še enkrat približal na točko zaostanka, vendar so nasprotnice, tudi z nekoliko sreče, spet pobegnile za tri točke. Slovenke so se borile, a razlike niso več mogle izničiti, zmaga s 25:20 in s 3:1 v nizih je šla v roke Srbkinjam.