Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

DAN ČISTEGA ŠPORTA V ODBOJKARSKIH KLUBIH

 
11. 04. 2018

DAN ČISTEGA ŠPORTA V ODBOJKARSKIH KLUBIH

Deseti april je bil znova posvečen aktivnostim v povezavi z osveščanjem mladih športnikov o pasteh dopinga. Kampanji Play True Day so se tudi letos priključili nekateri slovenski odbojkarski klubi, skupaj pa je v akciji sodelovalo več kot 200 mladih odbojkaric in odbojkarjev.

SLOADO je v Sloveniji pristojna za izvajanje programa preprečevanja dopinga v športu, ki temelji na zaščiti temeljne pravice športnika, da trenira in tekmuje v okolju brez dopinga. Eden od projektov agencije, katere temeljno poslanstvo je ozaveščanje športnikov in drugih udeležencev v vseh pojavnih oblikah športa, je kampanja Play True Day. SLOADO jo vsako leto izvaja v tednu pred in tednu po 10. aprilu, Svetovnemu dnevu čistega športa.

Odbojkarska zveza Slovenije se je v kampanjo prvič vključila leta 2017 in k sodelovanju pozvala odbojkarske klube. Odzvalo se jih je 27. V letošnjem letu se je iniciativi priključilo šest klubov, vabilu k sodelovanju pa sta se odzvali še odbojkarici na mivki Bernarda Baron in Manica Bulc. Posebna pohvala gre OK Calcit Kamnik, saj sta se v aktivnosti ob Dnevu čistega športa vključili tudi obe prvoligaški ekipi, dekleta pa so na temo dopinga posnela tudi video.

V kampanjo Play True Day so se vključili:
OK Calcit Kamnik
OK Vital Ljubljana
ATK Grosuplje
Zalet
ŽOK Roto Kema Puconci
OD Olimp Ljubljana
Bernarda Baron/Manica Bulc

O kampanji, ki je v sklopu Dneva čistega športa potekala v okviru slovenskih odbojkarskih klubov, sta na spletnih straneh pisali tudi Mednarodna odbojkarska zveza FIVB: http://www.fivb.com/en/about/news/fivb-joins-play-true-day-celebrations?id=73681.
Evropska odbojkarska zveza CEV: http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=27060