Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

NOVA KBM BRANIK DO 15. NASLOVA PRVAKINJ

 
16. 04. 2018

NOVA KBM BRANIK DO 15. NASLOVA PRVAKINJ

Odbojkarice Nove KBM Branika so pred 1.500 domačimi navijači še tretjič v finalu državnega prvenstva premagale Calcit Volley, tokrat s 3:0 (23, 18, 15), in osvojile svojo 15. lovoriko.

Maribor – Športna dvorana Lukna. 1500 gledalcev. Sodnika: Boris Skudnik, Gregor Novak

Nova KBM Branik: Mlakar 16, Košenina, Kaučič 14 , Sužnik (L), Bračko, Vovk, Najdič 3, Milosavljević (C), Sobočan 11, Jerala 2, Pintar 5, Blagne, Koskelo (L), Krajnc.  Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Kostić, Grudina (C) 6, Frantti 5, Mihevc 8, Blažič 7, Mihalinec 8, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčič, Mijoč 8, Trener: Gregor Rozman

Na tretji finalni tekmi državnega prvenstva so odbojkarice Nove KBM Branik, ki so dobile oba obračuna finalne serije proti Calcit Volleyju, lovile še zadnjo zmago in z njo tudi že 15. naslov slovenskih prvakinj. 

Pred polno mariborsko dvorano Lukna sta ekipi srečanje začeli v enakem ritmu in bili do 5:5 izenačeni, nato pa so po točki Tine Grudine gostujoče odbojkarice uspele povesti in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo z 8:6. Po prekinitvi so odbojkarice Nove KBM Branika po zaslugi začetnih udarcev Marine Kaučič odgovorile z delnim izidom 4:0 in rezultat obrnile v svojo korist (10:8). Vodstvo domačink ni trajalo dolgo, saj so Kamničanke rezultat poravnale na 12. točki in nato ponovno povedle s tremi točkami razlike (17:14). A tudi tokrat je Branikovkam uspelo ujeti tekmice in na 18. točki priti do novega izenačenja. Obetala se je dramatična končnica, v kateri so gostiteljice povedle s 23:21, niz pa po točki Ize Mlakar dobile s 25:23.

Osvojen uvodni niz ter domače občinstvo sta bankirkam dala krila, saj so takoj prevzele pobudo in na prvi tehnični odmor odšle s petimi točkami naskoka (8:3). Branikovke so odbojkarice Calcit Volleyja držale na varni razdalji in po napaki Pie Blažič je prednost domače vrste narasla na 15:8. A Kamničanke niso vrgle puške v koruzo in so se, predvsem po zaslugi Grudine in njenih začetnih udarcev, s petimi zaporednimi točkami vrnile v igro (15:13). Igralke Nove KBM Branika so nato le strnile svoje vrste in po bloku Ize Mlakar ušle na štiri točke razlike (19:15). Kamničankam domačink ni uspelo več ogroziti in po točki naveze Najdič-Kaučič je drugi niz, s 25:18, pripadel domačinkam.

Mariborčanke so nadaljevale z dobro igro tudi v tretjem nizu in po točki Mlakarjeve spet hitro prišle do vodstva, tokrat s 6:2. Varovanke Sama Miklavca so se tako bližale osvojitvi 15. naslova in po dveh zaporednih točkah Sobočanove in asu Kaučičeve vodile že 15:8. Prednost bankirk je bila dovolj velika, da so niz brez težav pripeljale do konca in po novem asu Kaučičeve slavile s 25:15 ter tako osvojile svoj 15. naslov državnih prvakinj.