Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak/Matic Eržen

SLOVENSKE ODBOJKARICE NAPREDOVALE NA LESTVICI

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila nove lestvice, na katerih so največ mest pridobile odbojkarice. Članska izbrana vrsta se je iz 21. mesta povzpela na 18., visoko četrto mesto v razvrstitvi pa še naprej zasedajo slovenske kadetinje.

Preberi več
CEV/Aleš Oblak

ODLIčEN ZAčETEK NAšIH LEGIONARJEV

Medtem, ko je minuli vikend pri nas minil v znamenju zaključnega turnirja Pokala Slovenije, na katerem so slavili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in odbojkarice Nove KBM Branik, so se tuja prvenstva po božično-novoletnem premoru in kvalifikacijah za olimpijske igre že začela.

Preberi več
OZS/Viljem Klanjšček

KADETINJE IN KADETI DO TRETJEGA MESTA

Slovenski kadetski reprezentanci sta srednjeevropsko prvenstvo zaključili na 3. mestu. Dekleta so na zadnji tekmi turnirja v Zadru slavila nad Čehinjami, fantje so bili v Mariboru boljši od Izraelcev. Naši izbrani vrsti bosta novo priložnost za uvrstitev na EP imeli aprila.

Preberi več
CEV

SLOVENCI KLONILI PO PETIH NIZIH POLFINALA

Slovenska reprezentanca je izgubila polfinalni obračun kvalifikacij za olimpijske igre proti Franciji. Potem, ko so naši fantje že vodili z 2:0 v nizih, so se Francozi pobrali in prišli do zmage s 3:2 (13, 22, -14, -21, -9). Za Slovence so olimpijske sanje žal končane.

Preberi več
OZS

SLOVENSKI KADETI JUTRI ZAčENJAJO S PRVENSTVOM

Slovenska moška kadetska reprezentanca bo od jutri do sobote nastopala na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA, ki ga bo gostil Maribor. Mladi reprezentanti bodo lovili srednjeevropski naslov, hkrati pa tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo do 18 let.

Preberi več
CEV

SLOVENCI PO ZMAGI NAD ČEHI PROTI FRANCIJI

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je na tretji tekmi kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Berlin, priigrala še tretjo zmago. Naša izbrana vrsta je bila od Čehov boljša s 3:1 (12, 26, -19, 26) in si tako priigrala polfinale proti Francozom.

Preberi več
Viljem Klanjšček

KADETINJE V ZADAR PO EVROPSKO PRVENSTVO

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je zaključila s pripravami na srednjeevropsko prvenstvo MEVZA, ki ga bo gostil Zadar in na katerem si bodo naša dekleta skušala priigrati uvrstitev na avgustovsko evropsko prvenstvo v Črni Gori.

Preberi več
CEV

SLOVENCI V POLFINALU OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJ

Slovenska reprezentanca si je z drugo zaporedno zmago v kvalifikacijah za olimpijske igre že priigrala uvrstitev v polfinale. Potem, ko so Slovenci odpravili Belgijo, so se tokrat veselili zmage nad Nemčijo. Gostitelji turnirja v Berlinu so klonili z 2:3 (32, -20, 19, -21, -12).

Preberi več
CEV

NASLEDNJI TEKMECI SLOVENIJE BODO NEMCI

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je kvalifikacije za olimpijske igre, ki potekajo v Berlinu, začela z zmago proti Belgiji. Naslednji tekmeci naših fantov bodo Nemci, ki so za uvod prepričljivo premagali Čehe. Obračun v dvorani Max-Schmeling se bo začel ob 20.10 uri.

Preberi več
CEV

SLOVENCI KVALIFIKACIJE ZAčELI Z ZMAGO

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je kvalifikacije za olimpijske igre, ki jih gosti Berlin, začela z zmago. Naša izbrana vrsta je obračun z Belgijo dobilo po treh nizih, s 3:0 (23, 26, 20). Po dnevu počitka se bodo naši fantje v torek pomerili z Nemčijo.

Preberi več